D. 12-3-14

Onsdag d. 12 marts 2014

Vi trak i det store vintertøj, klar til tur på/ud til indlandsisen. En tur på ca. 35 km. ud af en humplet grusvej, men det var den skønneste natur vi kørte igennem. Vi gjorde holdt flere steder, hvor vi bl.a. så et sted med flyvrag, hvor piloterne var sprunget ud med faldskærm og dermed havde overlevet. Videre kunne vi se indlandsisen. HELT VILD FASINERENDE. Den er så flot og ser nærmest turkisblå ud. Vi så en 10 km. lang sø, moskusokser og rensdyr. For enden af grusvejen gjorde vi endnu et stop. Her havde vi en time til at gå ud på indlandsisen. Det var stejlt og glat, men en af beboerne gjorde det sammen med en medarbejder. De rørte ved isen og så Igloer derude…VILDT! Beboeren var ikke til at skyde igennem efter den bedrift.

Mens de var ude på isen gik vi andre tilbage til bussen, da vi kom tilbage til bussen var der en beboer, der havde fået lidt snot på brillerne, som vi så ville pudse, men da Grønland er koldt var snottet allerede frosset fast og da vi opdagede det skreg alle mand af grin. Det var godt at der blev serveret dejlig varm kakao på vej tilbage i bussen, det var lige hvad alle trængte til.

kl. 21.00 skulle vi have været ud at se nordlys, men det var desværre overskyet, så det kunne vi ikke. I stedet tog vi tilbage til hotellet efter aftensmaden og fik os i stedet en god, lang nattesøvn.