D. 13-3-14

Torsdag d. 13 marts 2014

Op igen kl. 7.00 og hen til morgenmad. Herefter blev kufferterne pakket og læsset på lastbilen, som kørte baggagen til lufthavnen, hvor vi tjekkede ind. Da vi først skulle flyve kl. senere på dagen, var der tid til at tage et kig på den “store røde postkasse”, som tømmes næste gang d. 24 dec.

Tilbage til lufthavnen, hvor vi slappede af med lidt DS og blade. Nogle satte sig ud på terassen og nød solen.

Vores fly til Ilulissat var lidt forsinket, men efter et par forsøg ved gaten, blev det vores tur til afgang. Det var en lillebitte, rød flyvemaskine med plads til 35-40 personer. Flyveturen tog kun 40 min. og under turen blev der serveret juice, småkager og et bolsje til alle. Vi fløj i det skønneste solskinsvejr, så udsigten over isbjerge og vand var helt fantastisk. Beboerne var meget opmærksomme på det vi så og snakkede en del om det.

I Ilulissat skulle vi transporteres i små kassevogne til Hotel Arctic. Hotel Arctic var meget stort og flot. Det havde en vild flot udsigtover byen, med de forskellige farvede træhuse. Vi kunne se havnen, isbjerge, bjerge og det flotte blå hav.Lige udenfor hotellet var der små slædehunde i små hundehuse. Vi kunne se meget langt…simpelthen fantastisk.

Da vi ankom til hotellet fik alle et dejligt bad og kom herefter i det pæne tøj, inden vi gik ned i restauranten og fik velkomst middag. Vi sad ved et rundt bord, med panoramavinduer ud over by, hav og isbjerge. Maden var meget fin og anrettet på tallerkner. Vi fik kammuslinger, havkat og lammeryg. Vi havde en hyggelig aften med gode snakke og grin.