D. 17-3-14

Mandag d. 17 marts 2014

Så var det blevet mandag og normalvis køber vi blade om mandagen, så det startede vi med at få ordnet. Derefter gik vi ind i et arbejdende værksted, hvor nogle mænd sad og lavede flotte figurer i rensdyr gevir m.m.. Det var så fine ting de lavede. Beboerne købte lidt souveniers der og i nogle af de andre arbejdende værksteder.

Vi “flottede” os lidt og tog en taxa tilbage til hotellet. 2 biler til en pris på i alt 100 kr. – vildt billigt. Alt i Grønland er dyrt, men diesel og benzin er halv pris i forhold til Danmark.

Vi fik en lækker platte til frokost med 5 små forskellige ting, som vi nød, sammen med den skønne udsigt fra hotellets restaurent. Efter frokost sad vi ude og nød solen, godt pakket ind i tæpper…ro, ro og atter ro og den fantastiske udsigt.

Et par timer gik med hygge. Kl. 18 havde vi bestilt et bord i restaurenten, ved vinduet. Her havde hotellet lavet en helt speciel menu, kun for Pws Bostedet Kirstinelund. Der lå en fin menu seddel ved hver plads. Vi indtog aftenens special menu stille og roligt mens vi nød den flotteste solnedgang over havet…SÅ FLOT.

Da det var blevet mørkt så vi for første gang på turen, det fasinerende nordlys. En nærmest grøn stribe, som gik vandret på himlen. Den forandrede sig hele tiden, ligesom om den dansede.

Som afslutning på en god middag, fik vi Grønlandsk kaffe i de gode stole, i en hyggekrog på hotellet. Det var nærmest et helt show, da tjeneren stod og lavede disse drinks. Somdet sidste varmede han sprutten og hældte den i drinksene, så der var en lang blå flamme, til stor begejstring for både beboerne og medarbejdere.