Fortællinger af beboerne

Før Kirstinelunds Rejse til Grønland 2014

Personalet her på Kirstinelund spurgte alle beboerne om, om vi kunne tænke os at komme på ferie til Grønland. Nogle af beboerne sagde ja og andre sagde Neeeej det lyder spændende og en sagde nej det ved jeg ikke endnu for jeg er fly skræk. En af personalet sagde at hun var ligeså meget fly skræk som den ene beboer. Personalet sagde til os at vi kunne tænke over det men Personalet vil gerne høre et svar fra os beboer inden alt for længe. Imens vi sidder og hygger os med sodavand og en bum. Vi ser nogle lys billeder fra Grønland den gang Knud og Gerda var der oppe i en sommer. Nogle af beboerne har været med til at klippe og klister billeder fra brochuren som vi fik af Rejse- bureauet, det blev hænget op til en lille udstilling op oven på i vores fælles lokale. Og der er købt ski tøj og meget andet tøj til beboerne, som der blev anbefalet at vi skulle have på til Grønland. Nu er alt ting købt og der er styr på det hele og nu venter vi alle på at komme af sted til en hyggelig og en spændende rejse til Grønland.

 

Afslutning på gymnastikopvisning i Holsted og i Tommerup

På Kirstinelund træner vi hver tirsdag gymnastik i Holsted. En gang i året er der Gymnastik opvisning i Holsted og i Otterup men i år 2014 var det i Holdsted og i Tommerup der var opvisning i år. Her skriver jeg hvordan vores opvisninger foregår. Vi starter med at gymnastikholdet stiller op i nogle forskelige rækker og kl. 10 går vi ind til indmarch hvor en mand blev udvalgt til at gå med fanen. Der er musik og en opråber, Og publikummerne rejser sig fra stolene og klapper af alle det forskelige gymnaster som skal optræde med en lille gymnastikopvisning på gulvet. Der kommer og så et specielt hold som kalder sig for OL holdet. OL betyder det bedste hold fra det Olympiske- lege. Personalet på Kirstinelund har tilbudt alle beboernes forældre om at det kan komme og se vores flotte opvisning. Gymnastikopvisning i Holdsted i år blev flyttet til en tirsdag aften i stedet for søndag formiddag, Det var gymnastik lederen træt af at opvisningen blev flyttet men det gik super godt alligevel. På grund af flytningen af gymnastikken er der nogle af beboernes forældre som arbejdede så det ikke kan komme og se os til gymnastik, men i år fik vi da mange gode publikum alligevel. Vi holdte en lille opvisning for os selv i år. Efter opvisning kunne man købe kaffe og kage og lederne af gymnastik holdet fik en gave hver som vi gymnaster har hjulpet med at skrabet penge af til ledderne. Det var den gymnastik afslutning for i år 2014.

Skrevet af Mette Kjærsgaard

 

Hvordan har man det når man har PWS?

PWS er en fysisk og psykisk sygdom hvor man har en kromosomfejl i kromosom nr. 15 som man mangler. Det gør at vi har en fejl i hypofysen og det betyder at der nogle ting som vi skal have hjælp til. PWS de skal have faste rammer og struktur i hverdagene. Hvis det ikke har det så bliver man forvirrende og usikker og måske begynder man at græde. Temperament ved PWS. Vi kan have et meget voldsom raserianfald hvor vi kan begynde at råbe, skælde ud, skrige, slå, sparke, stamper i jorden. man kan også slå hoved fra og begynde at gør skade på sig selv det kan være f.eks. At bide og kradse sig selv. Når man har PWS er der også positive ting det behøver ikke altid være negativt altid. Man kan se på en PWS når de er positive. Det er man når man skaber en rigtig humør bombe det kan f.eks. være at man begynder at Grine, fnise, Gnider i hænderne og hopper og danser rundt og vil gerne krammes som en rigtig hygge fis. De ting vi skal have hjælp til er med maden, hvor meget må man spise så vi alligevel taber os eller holder vægten.

 

Hvordan vi fejer Kirstinelund december julehygge og hvordan vi juler helt frem til når vi beboer skal på juleferie.

Fredag d. 22. november inviterer alle beboerne deres forældre og nogle få beboer inviterer deres søskende med på en dejlig eftermiddag med gløgg, æbleskiver, småkager og konfekt til vores eftermiddagskaffe. Der efter spiller vi pakkespil og hyggede med vores gæster.

I december på pws bostedet Kirstinelund, har vi en fast nissepige boende her på Kirstinelund. Vi kan se at hun er hjemme på grund af hendes små str. 32 røde gummistøvler, som står i vinduet i stalden. Nissepigens gummistøvler må ikke flyttes af nogen personer. Hvis de bliver flyttet så den person, som har flyttede støvlerne bliver drillet slemt eller for sjovt af nissepigen. En af personalet troede ikke på nissepigen. Hun flyttede støvlerne og hør hvad nissepigen lavede ved den personale, som flyttede på støvlerne og siger det var bare et uheld. Nissepigen blev vred og går ind i huset og tager personalets sko og binder dem fast til trappen, ude i vores fæles gardarobe. Nissepigen puttede også en seddel ned i skoene og skrev ups, det var også et uheld....ha ha ha, står der på papiret. Nu ved I hvor galt det kan gå, når man ikke tror på nissepigen, som bor i stalden på Kirstinelund.

Alle personalerne på Kirstinelund har vær i sær trukkede et navn, som de skal være nisser for og med hindanden.

Her på Kirstinelund pyntede vi også op til jul. Alle beboerne pynter op på deres værelser og hjælpede personalet med at pyntede Kirstinelund op til jul.

Alle dage i december frem til den 20. december ser alle beboerne og personalet på Kirstinelund julekalender, som vi ser inde i vores fæles stue hvor der blev serveret aftenskaffe. Der vil være nogle få afsnitte af julekalender som vi går glip af, På grund af cafe-aften med fælles klubben som for eks. Kan være julebanko.

Fredag den 20 december kl. 16 bliver alle beboerne her på Kirstinelund, afleverede af sted på juleferie hos deres forældre.

Sådan gik vi rundt og juler og hyggede os med hindanden på Kirstinelund.

Skrevet af Mette Kjærsgaard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gymnastikopvisning.

 

 

At have PWS.

 

 

Julehygge på Kirstinelund.

Julekoncert i Esbjerg.

 
   
 
Kirstinelund | Kjeldbjergvej 9 | 6650 Brørup | 75 38 80 42 | 24 66 43 75 | kirstinelund@bbsyd.dk